quaestus-careers

Research Consultant

In verband met de groei van onze organisatie zijn wij per direct op zoek naar een Research Consultant ter ondersteuning van ons Research Team. Het betreft een fulltime dienstverband (minder is bespreekbaar). Momenteel bestaat Research uit een team van professionals in verschillende leeftijden. Zij wisselen kennis uit, helpen elkaar en lopen regelmatig bij elkaar binnen voor overleg.

Als Research Consultant ben je volledig verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van search opdrachten. Je gaat procesmatig te werk en zorgt continue voor overzicht in het searchproces. Aan de hand van de eisen van de opdrachtgever stel je de search op. Je begint met het in kaart brengen van de markt, stelt de juiste zoekcriteria op, zoekt actief naar kandidaten in onze database en via social media (LinkedIn). Vervolgens benader je passende kandidaten actief en onderhoud je intensief contact met deze kandidaten. Als Research Consultant werk je nauw samen met de Recruitment Consultant om uiteindelijk de beste kandidaat voor een bepaalde functie te vinden.

Op basis van ervaring start je eventueel eerst onder de vleugels van een ervaren Senior Research Consultant, stap voor stap wordt je dan zelf volledig verantwoordelijk voor het search-proces. Binnen onze organisatie zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je eigen interesses.

Belangrijkste verantwoordelijkheden 

  • Functie intake bij de klant, samen met de verantwoordelijke Recruitment en betrokken Leiderschap Consultant;
  • Maakt naar aanleiding van de intake met de Recruitment Consultant een bedrijfs- en functieprofiel alsmede een lijst van bedrijven waar potentiële kandidaten getraceerd kunnen worden;
  • Is vervolgens verantwoordelijk voor het identificeren en benaderen van potentiële kandidaten middels verschillende tools;
  • Telefonische interviews met potentiële kandidaten;
  • Beoordelen van open sollicitaties;
  • Stelt o.a. searchrapportages op in samenspraak met de Recruitment Consultant;
  • Ordent en legt de gegevens omtrent het search-proces vast in de kandidaat database conform de richtlijnen;
  • Zorgt voor het halen van de doelstellingen binnen de gestelde deadlines;
  • Bespreekt het proces en managet de verwachtingen naar de Recruitment Consultant.

Lees meer in ons functieprofiel:

170403_Q_Functieprofiel_Research Consultant

Ik reageer op de vacature voor *

Voornaam *

Achternaam *

Geslacht *

Geboortedatum (dd-mm-yy) *

Telefoonnummer *

E-mail *

Straat en huisnummer *

Postcode en woonplaats *

Land *

Upload CV (max. 3mb) *

Upload begeleidende brief (max. 3mb) *

Foto (max. 3mb) *

Opmerkingen

Velden aangeduid met een * (asterisk) zijn verplichte velden