e41b562f-7305-4f12-bc60-881755561da8

De Q-kandidaat – Verkiezing Commercieel directeur – Career Crafting

Quaestus vindt het belangrijk dat haar kandidaten om de juiste reden naar een nieuwe uitdaging gaan zoeken. Intrinsieke motivatie is immers een driver voor succes. Daarom begeleiden we onze kandidaten op een persoonlijke manier. Wij streven er naar om onze kandidaten een veilig gevoel te geven zodat ze zich vrij genoeg voelen om niet alleen hun wensen en ambities met ons te delen, maar ook hun angsten en mindere vaardigheden. Een oprechte, warme ontvangst zoals je deze in Den Bosch volgens goed Bourgondisch gebruik mag verwachten in combinatie met een uiterst persoonlijke benadering en begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Gedurende dit proces besteden we niet alleen aandacht aan je ervaring en vaardigheden maar ook wat jou drijft en in welke omgeving jij het je het prettigst voelt en waar jij het beste presteert. Juiste deze chemie tussen Quaestus en kandidaten maakt het verschil dat onze kandidaten zich gekend en erkend voelen als mens en professional. Tevens is dit de basis voor een succesvolle duurzame samenwerking, zowel aan de kandidaat- als opdrachtgever zijde. 

Maar hoe onderscheid je jezelf van de rest? Hierbij wat tips & tricks:

  • Hoe ontwikkel je jezelf tot de professional en leider die je uiteindelijk wilt worden? Leader Career Crafting biedt de uitkomst. Het geeft je meer inzicht in je mogelijkheden (talenten, zwakte- en ontwikkelpunten), helpt je om je carrière keuze te verfijnen, met aandacht voor wat jou drijft en balans in energie.
  • Reflecteer op je leiderschapsvaardigheden, hoe zou je deze een verdiepingsslag kunnen geven om in de toekomst nog beter de verbinding aan te kunnen gaan met je medewerkers en omgeving om op meer inspirerende wijze het maximale uit jezelf en je team te halen. Lees meer>
  • Focus op je sterke kanten en bepaal wat je wel en niet wil, zowel op korte als lange termijn.
  • Stand out from the crowd! Durf zó onderscheidend te zijn dat jij het verschil maakt en bijvoorbeeld genomineerd wordt voor de titel van SMA Commercieel Directeur van het Jaar, uitgenodigd wordt voor het Quaestus CFO House, de HR Circle of 1 van onze andere events waar top professionals frequent bij elkaar komen om van elkaar te leren en om elkaar te inspireren.

Verkiezing Commercieel Directeur van het Jaar

Op 8 maart jl. vond traditioneel Hét Sales Event plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Tijdens dit alweer voor de elfde maal door de Sales Management Association (SMA) georganiseerde event, werd Remko Stolk (r) van Asito uitgeroepen tot Commercieel Directeur van het Jaar 2017. Ruben van den Burg van OAD (l) mocht de titel van Senior Sales Professional van het Jaar 2017 in ontvangst nemen en winnaar van de verkiezing Young Sales Professional van het Jaar 2017 is Sanne Noordam van SAP (m).

De dag werd geopend met een spetterende act, waarna Roger van Boxtel (CEO NS) de zaal meenam met een zeer pakkend verhaal tijdens het Captainsdinner. Dagvoorzitter was Marit van Bohemen. Het thema was “Sales in een duurzame wereld”. Dit thema zal gedurende het komende jaar frequent terugkeren. Tijdens de diverse masterclasses en keynotes kwam mooi naar voren hoe duurzaamheid ook steeds meer verankerd raakt in onze bedrijfsprocessen en in toenemende mate van invloed is op de manier waarop Sales uitgeoefend wordt. Hoogtepunt van de dag is uiteraard de podiumpresentatie en bekendmaking van de Commercieel Directeur, Senior Sales Professional en Young Professional van het Jaar.

Aan de podiumpresentatie van de 3 eindkandidaten gaat per categorie een uitvoerig nominatie- en selectieproces vooraf. Quaestus begeleidt de Commercieel Directeur van het Jaar genomineerden, onze dochteronderneming Luke Recruitment de Senior Sales kandidaten en Nexor de Young Sales Professionals. Voor meer informatie over de beoordelingscriteria of over nomineren klik hierAls trotse partner van dit event, kijken we terug op een zeer geslaagde dag!

Career crafting

Steeds vaker komen wij in onze gesprekken in contact met executives die vragen hebben over hun loopbaan. Wij horen dan opmerkingen als: “Ik haal er niet meer de inspiratie en energie uit waar dat eerder wel het geval was”, of “Ik heb een zeer succesvolle loopbaan maar wil graag nog een keer een stap maken” en natuurlijk horen wij ook andere variaties.

Vaak heeft dat te maken met het teruglopen van de intrinsieke motivatie dan wel dat er minder strategische connectie is met de organisatie. Kortom men weet dat er iets moet veranderen, maar nog niet goed wat. 

Lees verder: