• Dynamisch Assessment: anywhere, anyplace, anytime

Met dr. Jeroen Seegers, de grondlegger van de assessment center methodiek in Nederland, hebben we ruim 35 jaar ervaring op topniveau in huis. In onze werkwijze staat de dialoog centraal. Bij Top Assessment of C-Suite Assessment is er geen standaard werkwijze. Wij luisteren naar uw verzoek en bepalen samen met u de beste aanpak. Vanuit veel verschillende technieken en methoden kiezen wij voor u de beste oplossing op maat.  

Dynamisch assessment

Quaestus beschikt over een innovatief online assessment-platform waarbij kandidaten 24/7 zichzelf kunnen inplannen om een (live) assessment aan te gaan, overal ter wereld en vanuit een rijke, op maat instelbare organisatiecontext. Het programma bevat tests, live interviews en rollenspelen. In een game-setting wordt de deelnemer aan het werk gezet in een gesimuleerde business omgeving, compleet met interactieve rollenspelen en gesprekken met klanten, medewerkers of leden van de pers! De duiding hiervan gebeurt door onze zeer ervaren specialisten. Het proces is niet alleen kandidaat vriendelijk en flexibel, de dynamische rapportages bieden houvast voor loopbaanplanning en management development.

Klantvriendelijk en 24/7 flexibel

De deelnemer kan het assessment zelf plannen op een tijdstip die hem of haar schikt, ongeacht welke time-zone. Het is mogelijk om het assessment te doen in verschillende talen, waaronder ook Nederlands en Engels. De dialoog met de consultant is wezenlijk onderdeel van onze aanpak en volgt na de voltooiing van het online-assessment in een persoonlijk gesprek van ca. 1 uur via Skype of FaceTime. De resultaten van het assessment worden dan besproken en samen met de consultant wordt er gereflecteerd op de betekenis daarvan en wat volgende stappen zouden kunnen zijn. Deze aanpak levert niet alleen gebruiksgemak op, maar ook een enorme besparing op reistijd en reis-en verblijfkosten.

Dynamische rapportages binnen 24 uur

Van het assessment wordt een rapport gegenereerd, zowel op individueel als op groepsniveau, met concrete ontwikkeltips.  Onze rapporten zijn dynamisch: wanneer de organisatie-context wordt veranderd door voor de organisatie belangrijke strategische keuzes, past het rapport zich automatisch aan. Ideaal voor een verdiept assessment m.b.t. loopbaan scenario’s en management development. Dit rapport is binnen 48 uur na het afnemen van het assessment beschikbaar. Het rapport geeft antwoord op de vraag of een deelnemer op dit moment geschikt is voor de betreffende positie of binnen afzienbare tijd geschikt te maken is en wat de specifieke ontwikkelbehoefte is van de deelnemer.


Bekijk hier de whitepaper ‘innovatieve assessments’