EXECUTIVE SEARCH.

Leunend op de schat aan ervaring van onze Managing Partners (20+ jaar) en gedreven door jonge talenten is Quaestus een gevestigde naam geworden in de Nederlandse arbeidsmarkt. Onze procedure is ontworpen om de absolute top te plaatsen, hierbij integreren we Executive Search met Leadership Consultancy in één proces. Dankzij deze Integrated Executive Leadership oplossing zijn we in staat een kwaliteit te leveren die ongekend is in het Executive Search vak. Dit is een totaal pakket bestaande uit de volgende stappen.

Integrated Executive Search Process

Process to success

 1. Intake
  Executive consultant, Research Consultant, Leadership Consultant, Compensation and Benefits Consultant
 2. Superior Role Profile
  Skills, behaviour, leadership, values and culture, salary package
 3. Multichannel Search Approach
  Active Search, referral, database, Network Full Market Survey
 4. Selection Process
  Leadership tests, Top Assessment, executive dialogue
 5. Onboarding
  Level Base, Level Deep, Level Team

Top Search

Het Integrated Executive Leadership Model is speciaal afgestemd om de top zo goed mogelijk te selecteren en te begeleiden in de nieuwe baan. Toch is er ook de ‘top of the top’. Voor de allerhoogste functies van het land en daarbuiten hebben wij een VIP-aanpak die nog meer gericht is op detail, opgezet door onze ervaren Managing Partners. Neem contact met ons op en leer meer over de extra’s die we u kunnen bieden.

Superior Role Profile

Een goed begrip van uw organisatie, uw team en wat u zoekt staat centraal. Tijdens de intake spreken wij u met een team van drie professionals: een Executive Search Consultant, een Research medewerker en een Leadership Consultant. De Executive Search Consultant leidt het proces en de Research medewerker ondersteunt daarbij. Samen bespreken zij de kandidaten en maken ze de eerste balans op.

De Leadership Consultant maakt met zijn/haar gespecialiseerde kennis een Superior Role Profile, een profiel waarbij samen met u in detail gekeken wordt waarnaar u zoekt. Naast vaardigheden en achtergrond wordt hier vooral ook diep gekeken naar de gedragskant, leiderschapskwaliteiten en een match met de cultuur van uw bedrijf. Dit wordt in detail wervend opgemaakt en is later het fundament van het assessment.

Multi-Channel Marktanalyse

De Research medewerker voert na de intake en aan de hand van het samen opgestelde Superior Role Profile een Multi-Channel Marktanalyse uit. Hierbij gebruiken we ons eigen breed en gespecialiseerd netwerk en onze eigen database. Wij hebben uitgebreide expertise in verschillende branches. Daarnaast maken wij actief gebruik van een verscheidenheid aan media om zoveel mogelijk potentiële kandidaten te bereiken.

Selectie

Na onze gestructureerde diepte-interviews worden er een aantal kandidaten aan u voorgesteld. Hiervan doen de beste kandidaten een leiderschap- en persoonlijkheidstest bij ons. De eindkandidaat krijgt een Top Assessment, waarbij we een volledige analyse opstellen. Hier vanuit zien wij hoe de kandidaat het best tot zijn recht kan komen in de organisatie, maar zijn we ook realistisch over de afbreukrisico’s. Deze analyse staat aan de basis van het Onboarding traject.

Onboarding

Door ons Onboarding traject blijven wij aangesloten en zorgen wij dat uw nieuwste aanwinst een vliegende start maakt. Ook is het mogelijk het team mee te nemen in het traject. Via Onboarding hebben wij drie actieve contactmomenten: in maand twee, maand vier en maand zes. Wij bieden actieve ondersteuning in dit traject door middel van coaching en helpen eventuele problemen vooraf te identificeren en op te lossen.

Interim Solutions

De arbeidsmarkt is tegenwoordig flexibel, ook in de arbeidsrelaties. Een steeds groter deel van de arbeidsmarkt bestaat uit flexwerkers. De afgelopen jaren is dit aantal gegroeid van een vijfde naar een vierde deel en in 2020 zal het zelfs gaan om een derde deel. Het hoger personeel volgt hierin de lager opgeleiden. Wij bieden al vele jaren tijdelijke oplossingen aan. Voor bijzondere projecten of ter overbrugging van een periode kan dit de juiste oplossing zijn.

Steeds meer organisaties hebben vandaag de dag behoefte om specifieke en complexe opdrachten in te vullen door middel van het tijdelijk flexibel inzetten van senior professionals met passende ervaring en kennis die de organisatie op dit specifieke vakgebied naar een volgend niveau begeleidt. Het kan hier gaan om een financiële herstructurering, een tijdelijke HR-oplossing, een reorganisatie, positionering en branding vraagstukken en andere specifieke verandervraagstukken.

Wij lossen deze tijdelijke uitdagingen graag voor u op door uit ons netwerk de best passende interimmer te selecteren. Wij maken deze selectie uit een groot netwerk met resultaat gedreven multidisciplinaire senior professionals.