• Leadership Development

Onze klanten realiseren zich in toenemende mate dat Leadership Assessment pas zijn volle kracht krijgt als er een duidelijke link is met Development. Alleen op deze wijze realiseren we een effectief functioneren van de leider. 

Quaestus Leadership Development is ROI-gedreven, richt zich op strategische interventies om betekenisvolle zaken gedaan te krijgen door mensen. De aanpak biedt een Blended Leader Growth Experience, die leiders en hun teams ondersteunt in het ontwikkelen van hun strategie en visie, het realiseren van deze strategie en van de persoonlijke/professionele groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Dit op een manier die direct uitwerkt op de financiële performance van de organisatie.

Wij geloven niet in een standaardaanpak; leiderschaps- en talentontwikkeling is per definitie situationeel en vraagt dan ook om maatwerk. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van diensten die wij u kunnen aanbieden. Graag kijken we samen met u wat voor programma het best bij u past en hoe we dit voor u kunnen personaliseren.

Leader Career Crafting

Staat u op een kantelpunt in uw loopbaan? Heeft u alles al een keertje gezien? Heeft u behoefte aan een beter zicht op uw mogelijkheden en verdere carrièrestappen? Naast een Personal Survey (sterkte/zwakte-analyse) waarin we uw vaardigheden en talenten in kaart brengen, kijken we naar de aspecten van een baan waar u energie van krijgt, en die u juist energie kosten. Zo geven wij richting aan uw volgende stap.

Leader Career Coaching

Dit programma bouwt voort op Career Crafting. De extra toevoeging is aanvullende begeleiding, waarbij uw volgende  stap verder door ons wordt begeleid.

Leader Coaching

Staat u voor onverwachte en/of nieuwe uitdagingen waarbij persoonlijke reflectie u kan helpen? Wij helpen u in een Personal Dialogue hoe u uw kracht optimaal kunt gebruiken om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Samen met u kijken we naar uw leiderschapscarrière, uw sterke en minder sterke kanten en de aspecten in uw werk waar u energie van krijgt, of die u juist energie kosten. Op deze wijze behandelen wij uw vraagstuk naar keuze. Een voorbeeld kan Onboarding zijn.

Leader Onboarding

Onboarding is een specifieke vorm van Leader Coaching. U hebt de juiste talenten en start met een nieuwe baan, meestal ook in een nieuwe omgeving. Daarbij zijn de eerste 90 dagen cruciaal. Wij zorgen er samen met u en uw nieuwe organisatie voor dat u een vliegende start maakt.

Leadership Team Development (Board Room Dynamics)

De dynamiek binnen top teams en board rooms is niet te vergelijken met de dynamiek op andere niveaus in een organisatie: de afbreukrisico’s zijn groot, de beslissingen complex en de belangen aanzienlijk. In de boardroom gaat het om strategisch leiderschap, om leiderschap in de organisatie en leiderschap van de organisatie. Wij kennen deze Board Room Dynamics en zijn ervaren in het vergroten van Top Team Effectiviteit. In dit soort programma’s werken we aan uw top team en zorgen we ervoor dat de effectiviteit ervan wordt gemaximaliseerd.

Secure Base Leadership Development Programs

Secure Base Leadership is het leiderschap van de toekomst. Het gaat hier om het creëren van een leiderschapsomgeving waarin uw medewerkers ruimte en vertrouwen krijgen, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en risico’s durven nemen. In deze programma’s leren wij u over Secure Base Leadership, stellen we samen doelen en zorgen we ervoor dat deze doelen behaald worden en behouden blijven.