72528c66-be7c-4219-b128-da5da01959de

Quaestus neemt leidende positie in markt voor plaatsing en begeleiding topmanagement

Bron: ABN AMRO branche onderzoek

Door een vroege focus op de combinatie Executive Search en Leiderschap Consultancy is de naam van Quaestus definitief gevestigd als nieuwe leider op het gebied van het plaatsen en begeleiden van top directie en managementfuncties in Nederland. Deze innovatieve geïntegreerde Executive Search aanpak blijkt in toenemende mate de voorkeur te verdienen boven de klassieke Executive Search aanpak. De tegenvallende resultaten en hoge kosten van de traditionele leveranciers voor topposities hebben steeds meer organisaties en hun Boards er toe bewogen om te kiezen voor een aanpak met een aantoonbaar beter resultaat, niet alleen in het vinden en gevalideerd selecteren van de juiste kandidaten, maar tevens en vooral ook in het daarna op de juiste wijze onboarden van kandidaten zodat deze zich gemiddeld langer en succesvoller verbinden aan de betreffende organisatie. Brancheonderzoek van ABN AMRO bevestigt dit. De aandacht voor een duurzame relatie en inzet van mensen gebaseerd op het Secure Base Leadership principe, maakt dat niet alleen de geplaatste kandidaat maar vaak ook het gehele team rondom deze persoon een belangrijke stap maakt naar een veiligere (care) omgeving waarin medewerkers meer worden gestimuleerd om risicovol te durven ondernemen (dare) en eerlijker te delen (share) als het op beloning aankomt. Quaestus is overigens geen kort geleden gestart initiatief maar al meer dan 15 jaar een bekende, vooraanstaande innovator in de Executive Search markt. Zij is daarnaast de eerste investeerder in Harver, de snelgroeiende pre-selectieautomatiseringsorganisatie die wereldwijd een enorme groei doormaakt en is ook initiator bij het brengen van de innovatieve vind en selectie combinatie naar gespecialiseerde marktsegmenten met haar dochterbedrijf Luke Recruitment.

 

Dobbelen of selecteren?

Artikel door dr. Jeroen Seegers, Partner Quaestus Executive Leadership

Hoe selecteren we een kok? Met een goed gesprek? Natuurlijk niet! Als we een kok willen selecteren vindt iedereen het normaal om deze kandidaat-kok voor ons te laten koken. Maar als we een leider willen selecteren, houden we een goed gesprek! En dan denken we te weten of deze kandidaat-leider kan leiden? Dat is op zijn minst vreemd.
 
Natuurlijk, we kunnen deze kandidaat-leiders ook vragen ons te laten zien dat zij kunnen leiden. Maar hoe doen we dit? Assessment Centers brengen de uitkomst. Maar Assessment Centers zijn toch omslachtig, tijdrovend en duur vraag je jezelf af. Bovendien: wat levert het nu extra op? Kan het niet met een test of met behulp van big data?

Lees verder

 

Disruptie in assessment markt

Quaestus heeft de assessment markt in Nederland op zijn kop gezet door de introductie van zijn nieuwste dynamische assessment platform. Quaestus levert al jaren de klassiek assessments op maat en met dit nieuwe open platform zijn tegen scherpe kosten gerichte assessments af te nemen met behulp van live simulaties. Deze assessments zijn daardoor op elk moment op elke locatie in de wereld flexibel in te plannen, uitslagen zijn direct beschikbaar en de uitkomsten leveren dynamische data op die ook naar de toekomst hergebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld te toetsen op een ander functieprofiel of te gebruiken bij bijvoorbeeld succession planning. Deze methode kan in principe 90% van de standaard assessments vervangen die nu nog te vaak met grote logistieke vertraging en tegen hoge kosten door de klassieke bureaus worden uitgevoerd. Kortom: tegen lagere kosten en met grotere flexibiliteit assessments uitvoeren inclusief toekomstige blijvende waarde door het beschikbaar komen van belangrijke HR-data voor hergebruik! Quaestus heeft voor bedrijven die hun huidige selectiemethodes willen testen op de hedendaagse realiteit een beknopt onderzoek ontwikkeld: ACER (Assessment Cost & Effectiveness Research – brochure op aanvraag beschikbaar). Hiermee kan op een frisse manier gekeken worden of de huidige methodes nog volstaan. Denk bijvoorbeeld aan: wat te meten heden ten dage (wat is écht belangrijk) en hoe dat op de meest efficiënte manier kan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van dit platform. Betere, slimmere en modernere meting, uitgebreidere relevante data en tot 80% lagere kosten ten opzichte van de traditionele methodes zijn al op diverse plekken aangetoond! Geïnteresseerd? Vraag hier onze documentatie aan voor meer informatie!