• Managing Partners

De Managing Partners van Quaestus zijn zeer ervaren experts op het gebied van Executive Search en Leadership Consultancy.
Zij helpen opdrachtgevers en kandidaten inzicht te krijgen in de organisatiebehoefte, de individuele krachten en de team dynamics om vervolgens vanuit ondernemerschap en specifieke branchekennis, tot een vernieuwende organisatie-opstelling te komen.  Zij stellen bij voorkeur de vraag achter de vraag, zij kennen de markt en de gewenste professionals en durven de bestaande conventies ter discussie te stellen om verandering, voor u en uw organisatie, daadwerkelijk tot stand te brengen.

mr. Job de Visser

Ervaren Executive Search Expert in Retail en Industrie en Partner binnen Quaestus …

Gerard Ketelaar

Ervaren Executive Search Expert in ICT en Professional Services, Partner binnen Quaestus …

dr. Jeroen Seegers

Psycholoog NIP en gecertificeerd Organisatie Adviseur (CMC) …

Hans van Essen

Practice Leader Development, Managing Partner bij Quaestus

mr. Job de Visser

Oprichter van Quaestus

Ervaren Executive Search Expert in Nederland en Partner binnen Quaestus. Job heeft Fiscaal Recht gestudeerd in Leiden en is zijn carrière begonnen als belastingadviseur bij Coopers & Lybrand. Inmiddels heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in de Executive Recruitment branche.

Quaestus Executive Leadership is in 2000 in Nederland opgericht en is uitgegroeid tot een gerenommeerd en gerespecteerd Executive Search bureau in Nederland, lid van AESC (Association of Executive Search Consultants) en onderdeel van IMD International Search Group, een wereldwijd netwerk van 40 Executive Search bureaus die gezamenlijk in 25 landen opereren.

In de afgelopen 15 jaar heeft Job een gedegen trackrecord en uitgebreid netwerk opgebouwd in Nederland en heeft hij vele opdrachten in de Retail & Industrie succesvol ingevuld. Onder zijn leiding is Quaestus uitgegroeid van een traditioneel Executive Search bureau tot een modern geïntegreerd bureau voor Executive Search & Leadership Consultancy, die vele mooie bedrijven tot haar klantengroep kan rekenen.

Gerard Ketelaar

Executive Search Technology / ICT Sector Expert & Board Member IMD International Search Group

Gerard heeft over een periode van meer dan 20 jaar, verschillende leidinggevende posities bekleed bij o.a. Philips, KPN Telecom, Sylvan Prometric en PiMedia. Mid jaren ‘90 was hij manager van de Business Unit Interactive Services van KPN Telecom waar hij de drijvende kracht werd achter de introductie van toonaangevende telefoon- en chipkaart concepten en innovatieve internetactiviteiten.

Voor de Amerikaanse onderneming Sylvan Prometric (wereldwijd marktleider op het gebied van Computer Based Testing) was hij als EMEA-directeur verantwoordelijk voor de nieuwe zakelijke activiteiten in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Als directeur van PiMedia leidde Gerard de introductie van innovatieve HR-instrumenten voor de meting van prestaties en competentiemanagement. Hij legde daar ook de basis voor de assessment activiteiten.

Gerard ontwikkelde zijn Executive Search vaardigheden reeds sinds 2003 bij Quaestus. Vanuit zijn passie en bevlogenheid voor ICT en technologie beschikt hij over een sterk professioneel netwerk en volgt hij de ontwikkelingen op de voet, waardoor hij voor opdrachtgevers een inspirerende sparringpartner is. Gezien zijn achtergrond is het niet verwonderlijk dat Gerard, als Managing Partner bij Quaestus, verantwoordelijk is voor Professional services, ICT en Technologie.

dr. Jeroen Seegers

Organisatiepsycholoog (NIP), Top Executive Coach & Leadership Assessment & Development Expert, met meer dan 40 jaar praktijkervaring in bedrijfsleven, non-profit en overheid.

Jeroen Seegers is de grondlegger van de assessmentcenteraanpak in Nederland (1982) en heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in topassessment, topcoaching, leiderschapsontwikkeling, onboarding en boardroom dynamics.

Als Executive Coach bij de IMD Business School te Lausanne, adviseerde hij directies van onder meer Rabobank, Friesland Campina en DSM. Jeroen Seegers heeft leiderschapsprogramma’s ontwikkeld voor bijvoorbeeld Schiphol, UPC, Heineken, OCE en Dynniq.

Jeroen is spreker en auteur over Leiderschap. In 2008 promoveerde hij op het onderwerp ‘Leiders leren’.

Leiders leren, met vallen en opstaan

“Veel topmanagers beschikken paradoxaal genoeg niet over de competenties die ze nodig hebben om hun werk optimaal uit te voeren. Daarbij maken hun persoonlijkheidskenmerken het hen vaak onmogelijk om de benodigde vaardigheden aan te leren of om serieus naar feedback te luisteren. Het zijn de ontnuchterende conclusies uit Leiders leren, het boek van Jeroen Seegers over leren en leiderschap.”

ISBN: 9789023245568

Klik hier om te bestellen

Hans van Essen

Practice Leader Development, Managing Partner bij Quaestus

Hans is bijna 30 jaar actief binnen het vak van Human Resources. Aandachtsgebieden in de loop der jaren: werving en selectie, outplacement, assessment centers, advies, training en (loopbaan)coaching. 25 jaar heeft hij zijn werk als consultant gecombineerd met management verantwoordelijkheid. Hij gaf leiding aan teams van 5 tot 50 mensen. Van 2005 tot 2011 was hij binnen Right Management actief in de functie van Regio Directeur. Daarna is hij zijn eigen bedrijf Tacd gestart en was hij 100% van zijn tijd actief als coach en trainer en assessment adviseur. Zijn specialiteit is het versterken van (persoonlijk) leiderschap. Vanaf 2016 is hij aangesloten bij Queastus Executive Leadership. Hij is als Practice Leader Development verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van mensen en organisaties. In de loop der jaren heeft hij een brede kennis van zowel bedrijfs(economische)processen als psychologische aspecten opgebouwd. Deze kennis combineert hij als hij faciliteert in zijn trainingen en coaching.