<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

CFO Leadership Program

Voor wie

In het CFO Leadership Program reflecteer je samen met andere CFO's en krijg je handvatten aangereikt om zelfbewuster en krachtiger in je leiderschap te staan. Op deze manier verzekeren we dat je kan leren van collega’s op het juiste niveau, met uitdagingen en persoonlijke leiderschapsvraagstukken die bij jou aansluiten. Vanuit eerdere Leadership Programs voor CEO’s en CHRO’s weten we dat dit leidt tot de meest waardevolle “aha” momenten en veranderingen die je leven én persoonlijke groei een boost geven.

Programma

Het gehele CFO Leadership Program duurt circa 12 maanden. Het traject bestaat uit een (persoonlijke) kennismaking, een drietal 24-uurs sessies en een evaluatie achteraf. Hieronder een korte toelichting van de sessies: 
 

1e Sessie - Zelfreflectie I 

Ik als "Secure Base Leader". De eerste sessie gaat over het creëren van persoonlijke bewustwording ten opzichte van het concept van Secure Base Leadership.

De volgende vragen zijn daarbij van belang:
  • Waar kom ik vandaan en waar wil ik naar toe? Mijn persoonlijke life-line.
  • Hoe kijk ik naar de wereld en wie of wat vormde mijn ‘mind’s eye’?
  • Hoe veerkrachtig ben ik en hoe kan ik mijn veerkracht verder versterken?

Ter voorbereiding op deze eerste dag word je uitgenodigd enkele vragenlijsten in te vullen. Doel hiervan is je zelfinzicht te vergroten en duidelijkheid te krijgen over je purpose, ambitie en passie. 

2e Sessie - Zelfreflectie II 
In deze sessie wordt dieper ingegaan op leiderschapsdilemma’s en de feedback vanuit de praktijk (LEA 360 vragenlijst waarbij je leiderschapsgedrag wordt gebenchmarkt tegen een referentiegroep van 65.000 Europese topmanagers).

Vragen als:
• Hoe kom ik over in de praktijk?
• Waarom leg ik op sommige punten de lat zo hoog?
• Hoe kan ik mijn sterke kanten verder uitnutten?

Tijdens deze sessie wordt ieders persoonlijke casuïstiek met betrekking tot leiderschapsdilemma’s besproken. Op basis van de hier uit verkregen inzichten maak je een actieplan voor verandering. 

3e Sessie - Zelfreflectie III Brain Clouding 
In deze derde sessie wordt gewerkt aan de oplossingen van de door de deelnemers ingebrachte vraagstukken. We volgen daarbij intervisie als leer- en ontwikkelaanpak. Het gaat daarbij niet om het oplossen van elkaars problemen maar om het gebruiken van elkaars brainpower om de eigen leiderschapsdilemma’s te lijf te gaan.

Evaluatie
Na afloop van het traject wordt geëvalueerd op proces en resultaat. Desgewenst kan de derde sessie nog een aantal malen herhaald worden.

Download hier de CFO Leadership Program brochure voor meer informatie

De coaches

Quaestus werkt met toegewijde professionals. Ieder met hun eigen inbreng en expertise maar ook aanvullend op elkaar. We stellen de twee coaches die met je aan de slag gaan tijdens het CFO Leadership Program hieronder graag aan je voor.

Leiderschapscoach

"Samenwerkingsculturen creëer je op basis van respect, vertrouwen en veiligheid"

Na zijn opleiding fiscaal recht in Leiden en een start van zijn carriere bij Coopers & Lybrand besloot Job de Visser na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan de stap te maken naar de recruitment branche. Na jaren ervaring op te hebben gedaan bij meerdere (senior) recruitment bureaus besloot hij in het jaar 2000 Quaestus Executive Leadership op te richten. Hier heeft hij in meer dan 20 jaar ruime ervaring opgebouwd binnen de Executive Search branche.

Quaestus is onder Job’s leiding uitgegroeid van traditioneel Executive Search bureau tot een modern geïntegreerd bureau voor Executive Search en Leadership Consultancy. Hij heeft een bewezen track record en uitgebreid netwerk op topniveau in verschillende sectoren in Nederland en jaren aan ervaring als managing director van IMD Netherlands.

Na vele jaren binnen de bemiddeling van CFO’s is hij gestart met het ontwikkelen van het Quaestus CFO House met als doel: faciliteren, inspireren, en ontwikkelen van het leiderschap van CFO’s. Job: “Mijn passie is leiders helpen een samenwerkingscultuur te creëren op basis van respect, vertrouwen en veiligheid; Secure Base Leadership. Vanuit daar help ik ze te streven naar een high performance team, vergroot innovatief vermogen en een ‘Great Place to Grow’.”

Meer over Job
Foto job zwart-wit

Job de Visser

Managing Partner quaestus en programmaleider

Leiderschapscoach

“Ik zorg dat mensen en teams op hun best kunnen zijn"

Na zijn opleiding in Business Economics en een loopbaan in verschillende senior leiderschapsrollen (financieel directeur, CFO) richt Eddy zich sinds ruim 10 jaar op het veld van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Eddy is gecertificeerd executive coach (MSc), als associate verbonden aan Quaestus. managing partner van Groeimaker.nl en Hult Ashridge executive coach (Verenigd Koningrijk).

Als coach begeleidt hij nationale en internationale individuele bestuurs- en directieleden en ondernemers met uiteenlopende zakelijke en persoonlijke vraagstukken in tijden van substantiële verandering. Ook begeleidt hij vol passie teams en leiders bij verschillende verbeter- en ontwikkeltrajecten, organisatie- en cultuurtransformaties, supervisie, teamsamenwerking en leiderschapsontwikkeling. Eddy: “Ik zorg dat mensen en teams op hun best kunnen zijn. Ik help mee aan het co-creëren van nieuwe inzichten, het blootleggen van wat onbekend is, en het openen van nieuwe perspectieven voor betekenisvolle resultaten.”

Voor de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO) is hij voorzitter van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek en voor de EMCC (European Mentoring and Coaching Council) is hij assessor om coachopleidingen en individuele coaches te accrediteren. 

Meer over Eddy
Foto Eddy zwart-wit kopie

Eddy de Waart

Business Partner Executive Coaching

Q-Network for life!

Na succesvolle afronding van het CFO Leadership Program, treed je automatisch toe tot een exclusieve community: het Q network for life. Het afronden van een Quaestus programma voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met peers die gedurende de gezamenlijk afgelegde reis uitgegroeid zijn tot vrienden. Maak van de gelegenheid gebruik elkaar ook na het afsluiten van deze reis te blijven ontmoeten om samen verder te reflecteren, elkaar te inspireren en van elkaar te leren in een secure base omgeving die innovatie en verdere groei faciliteert.

Praktische informatie

  • Startdatum: De officiële startdatum van het programma wordt nader bepaald met de deelnemers.
  • Duur: De drie sessies zijn 24-uur sessies (van 16.00 tot 16.00 uur). 
  • Groep: de groep bestaat uit 6-8 deelnemers met twee coaches (moderators).
  • Locatie: De drie sessies vinden plaats op een inspirerende locatie. Details hierover volgen later. 
  • Kosten: de totale kosten voor het CFO Leadership Program (3 sessies) bedragen € 6.000,-
Schrijf je in voor het CFO Leadership Program

Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.