<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Executive Search

This world doesn't need more great leaders, it needs more great people who lead

Quaestus bemiddelt leiders die ook in de nieuwe wereld het verschil weten te maken. De succesfactor van onze methode? Onze geïntegreerde executive search aanpak: mensgericht én data gedreven.

1.

Klantverdieping

Bij het vinden van een nieuwe leider, is het allereerst belangrijk om in kaart te brengen voor welke uitdagingen de organisatie staat, wat de dynamiek binnen de top is en welk type leiderschap en gedrag nodig is om een positieve en duurzame verandering te bewerkstelligen. Dit vormt het uitgangspunt voor het gezamenlijk op te stellen uitgebreide functieprofiel.

2.

Uitgebreid functieprofiel

Op basis van de klantverdieping wordt het gezochte leiderschap direct, vanaf de start van het searchproces, gedefiniëerd en meetbaar in beeld gebracht in een uitgebreid functieprofiel. Hierbij kijken we niet alleen naar de hard skills (functionele en technische vaardigheden) maar ook naar de zogenaamde soft skills (persoonlijkheid en gedrag). Dit zorgt voor een zeer verfijnde, betere en snellere selectie. Deze criteria vormen later tevens de basis voor het assessment van de eindkandidaat en het onboardingproces.

3.

Volledig marktonderzoek

Op basis van het uitgebreid functieprofiel, starten we met een volledig marktonderzoek voor een optimale kandidaatkeuze. Hierbij maken we gebruik van data uit ons kandidaatsysteem wat continu verrijkt wordt door koppelingen met tal van relevante platformen, geavanceerde online zoektechniek en ons omvangrijke persoonlijk netwerk. Dit proces wordt ondersteund door responsible Artificial Intelligence. Indien gewenst vindt dit onderzoek plaats onder volledige bescherming van de naam van de opdrachtgever.

4.

Gevalideerde selectie

Ons selectieproces is gericht op het inzichtelijk maken van de best mogelijke match: een succesvolle, duurzame verbinding tussen de organisatie en de nieuwe leider. Geavanceerde zoektechnieken stellen ons in staat om uiterst verfijnd de beste en meest secure base kandidaten uit de markt te benaderen én identificeren. De uitkomst is een groep van kwalitatief hoge kandidaten welke vervolgens op een gestructureerde manier persoonlijk geïnterviewd en gescreend worden.

5.

Quaestus als trusted partner

Het team van Quaestus is gedreven een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van organisaties en het versterken van leiderschap. We begrijpen de dynamiek binnen de top als geen ander, zijn een sparringpartner en begeleiden organisaties tijdens elke fase van het search proces. We bieden support bij het professioneel inwinnen van referenties en gedurende het onderhandelingstraject. Ons commitment eindigt niet bij het plaatsen van een kandidaat.

6.

Onboarding

Quaestus focust zich bij bemiddeling op het lange termijn succes van de nieuw aangestelde leider. Daarom is onboarding gedurende de eerste zes maanden van het nieuwe dienstverband standaard in onze aanpak geïntegreerd. We onboarden de kandidaat in de organisatie en de organisatie in de kandidaat.

7.

Het gemak van alle expertise onder een dak

Quaestus biedt een portfolio aan services op het gebied van executive search, assessment en development. Met het oog op het versterken én verder ontwikkelen van leiderschap is het dan ook vanzelfsprekend dat deze 3 disciplines geïntegreerd zijn in ons executive search proces. Iedere search is uniek en voor elke search wordt een team van specialisten samengesteld, ieder met hun eigen expertise. Standaard. Zo bemiddelen we succesvol leiders die in staat zijn om het verschil te maken, vandaag én morgen.

Functionele expertises

Quaestus is gespecialiseerd in het bemiddelen van posities op Raad van Bestuur, directie en top management niveau met een bijzondere expertise binnen de functiegroepen van: toezichthouders & commissariaten, Chief Executive Officer, Chief Finance & Risk Officer, Chief Operations Officer, Chief Commercial Officer, Chief Marketing Officer, Human Resources, Chief Information & Technology Officer, strategie en business development.

Onze visie op Executive Search, gebundeld:

Meer weten over wat de geïntegreerde executive search aanpak van Quaestus kan betekenen op persoonlijk- en organisatieniveau? Download dan vrijbijvend ons Q Magazine, thema Executive Search.

Download het Quaestus Executive Search Magazine

Hoe kunnen we helpen?

Op zoek naar een leider ter versterking of vervanging binnen het team? Deze vraag brengt tal van uitdagingen en mogelijke risico’s met zich mee. Hoe zet je deze om in kansen voor je organisatie? Quaestus is als geen ander bekend met de dynamieken binnen de top en de complexiteit hiervan. Maar ook met het continu veranderende landschap om ons heen en wat er wanneer op leiderschapsgebied nodig is, zowel op persoonlijk- als organisatieniveau. Neem vandaag nog contact op, we wisselen graag verder van gedachten!

Neem contact op met Quaestus

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.