<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Assessment Centers

Bio dr. Jeroen Seegers

Jeroen is organisatiepsycholoog (NIP), Top Executive Coach en Leadership Assessment & Development expert met meer dan 40 jaar praktijkervaring in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Hij is de grondlegger van de assessmentcenteraanpak in Nederland (1982) en is gespecialiseerd op het gebied van top assessment, top coaching, leiderschapsontwikkeling, onboarding en boardroom dynamics. Jeroen is daarnaast verbonden aan de IMD Business School in Lausanne, is spreker en auteur over leiderschap en assessment. In 2008 promoveerde hij op het onderwerp ‘Leiders leren’. Vanuit zijn passie voor het vak brengt hij continue verdieping, innovatie en versterking binnen organisaties. Jeroen staat met zijn kennis en ervaring garant voor het feit dat Quaestus altijd over de best gevalideerde en meest innovatieve assessmentoplossingen beschikt.

De zes kenmerken van onze assessment center methodes

Quaestus beschikt over een breed assortiment aan assessment oplossingen die voor elke assessment vraag een op maat oplossing kunnen zijn. De Quaestus assessment centers laten zich beschrijven als high touch, high tech. Dit zijn de zes kenmerken:

1.

Geen standaard werkwijze

Iedere situatie is uniek. Daarom is er geen standaard werkwijze als het gaat om top assessments en C-Suite assessments. Afhankelijk van de casuïstiek wordt altijd gekozen voor de meest passende aanpak. Vanuit verschillende methoden en technieken kiezen we samen voor de beste, soms heel persoonlijke, oplossing op maat.

2.

Data driven platform

Onze assesments worden indien gewenst ondersteund door een dynamisch en data driven platform waar kandidaten hun live assesment zelf in kunnen plannen. Deze assessments kunnen op elk moment (24/7) en overal ter wereld plaatsvinden.

3.

Live simulatie

De Quaestus assessments bevatten tests, live interviews en rollenspellen. In een game-setting kunnen deelnemers aan het werk gezet worden in een gesimuleerde business omgeving, compleet met interactieve rollenspellen, gesprekken met klanten, medewerkers of leden van de pers.

4.

Dynamische rapportage

Na afloop van een Quaestus assessment wordt een dynamisch rapport gegenereerd met concrete ontwikkeltips voor de deelnemer, de uitkomsten worden afhankelijk van de casuïstiek afgezet tegen bijvoorbeeld de organisatiecontext, de belangrijke strategische keuzes waar de organisatie voor staat en zijn herbruikbaar indien gewenst. De rapportage is direct na het assessment beschikbaar mits de kandidaat hier toestemming voor geeft.

5.

Executive dialogue

Dialoog staat centraal in onze aanpak. De assessment rapportage vormt het startpunt voor een open, diepgaand gesprek met de deelnemer waarbij de focus ligt op het optimaal en SMART benutten van de sterke en ontwikkelbare punten. Mogelijke afbreukrisico’s en energy drainers worden eveneens meegenomen in het gesprek. Op een secure base en constructieve manier, zo ervaren onze deelnemers. Het uiteindelijke resultaat: een gevalideerde, betrouwbare uitkomst op basis waarvan belangrijke, strategische HR-beslissingen genomen kunnen worden. Inzichtelijk en altijd waardevol voor deelnemers.

6.

Leadership Readiness Platform

Quaestus beschikt over een innovatief platform wat de basis kan vormen voor talentselectie, leiderschapsontwikkeling en opvolgingsvraagstukken in een organisatie. Het geeft niet alleen actueel en real time gevalideerd inzicht in het talent quotiënt en de leadership readiness, het biedt ook een innovatieve aanpak voor het assessen en ontwikkelen van talent. De voortgang van deelnemers is in één oogslag te zien in een nine-box-grid waardoor HR en management ondersteund en ontlast wordt bij het nemen van belangrijke HR-beslissingen.

Onze visie op Assessment, gebundeld.

Meer weten over de Quaestus assessment aanpak? Download dan vrijbijvend onze whitepaper "Dobbelen of Selecteren".

Download de whitepaper 'Dobbelen of Selecteren'

Hoe kunnen we helpen?

Het binnen de organisatie aanwezige talent in beeld, eenvoudig en effectief ontwikkeling begeleiden en monitoren? De kans vergroten op het aanstellen van de perfecte kandidaat en een zo hoog mogelijke slagingskans hiervan binnen de organisatie? Neem dan nu contact met ons op.

Contactformulier

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.