<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

CHRO Reflection Circle

Voor wie?

Deze C-cirkel is speciaal ingericht voor HR directeuren. In de CHRO Reflection Circle reflecteer je samen met andere CHRO's en krijg je handvatten om zelfbewuster en krachtiger in je leiderschap te staan. Op deze manier verzekeren we dat je kan leren van collega’s op het juiste niveau, met uitdagingen en persoonlijke leiderschapsvraagstukken die bij jou aansluiten. Vanuit eerdere C-circles voor CEO’s en CFO's weten we dat dit leidt tot de meest waardevolle “aha” momenten en veranderingen die je leven én persoonlijke groei een boost geven.

Spreek een consultant

Het programma

Het gehele CHRO Reflection Circle programma duurt circa 12 maanden. Het traject bestaat uit een (persoonlijke) kennismaking, een drietal 24-uurs sessies en een evaluatie achteraf. Hieronder een korte toelichting van de sessies: 

1e Sessie - Zelfreflectie I:
“Ik als Secure Base Leider”
De eerste sessie gaat over het creëren van persoonlijke
bewustwording ten opzichte van het concept van Secure
Base Leadership.

De volgende vragen zijn daarbij van belang:
• waar kom ik vandaan en waar wil ik naar toe? Mijn
persoonlijke lifeline.
• hoe kijk ik naar de wereld en wie of wat vormde mijn
‘mind’s eye’?

Ter voorbereiding op deze eerste dag word je uitgenodigd enkele vragenlijsten in te vullen. Doel hiervan is je zelfinzicht vergroten en duidelijkheid te krijgen over je purpose, ambitie en passie. 

2e Sessie - Zelfreflectie II
In deze sessie wordt dieper ingegaan op leiderschapsdilemma’s en de feedback vanuit de praktijk (LEA 360 vragenlijst waarbij je leiderschapsgedrag wordt gebenchmarkt tegen een referentiegroep van 65.000 Europese topmanagers).

Vragen als:
• hoe kom ik over in de praktijk?
• waarom leg ik op sommige punten de lat zo
hoog?
• hoe kan ik mijn sterke kanten verder uitnutten?

Tijdens deze sessie wordt ieders persoonlijke casuïstiek met betrekking tot leiderschapsdilemma’s besproken. Op basis van de hier uit verkregen inzichten maak je een actieplan voor verandering. 

3e Sessie - Zelfreflectie III Brain Clouding
In deze derde sessie wordt gewerkt aan de oplossingen van de door de deelnemers ingebrachte vraagstukken. We volgen daarbij intervisie als leer- en ontwikkelaanpak. Het gaat daarbij niet om het oplossen van elkaars problemen maar om het gebruiken van elkaars brainpower om de eigen leiderschapsdilemma’s te lijf te gaan.

Evaluatie
Na afloop van het traject wordt geëvalueerd op proces en resultaat. Desgewenst kan de derde sessie nog een aantal malen herhaald worden.

 

 

De coaches

Quaestus werkt met toegewijde professionals. Ieder met hun eigen inbreng en expertise maar ook aanvullend op elkaar. We stellen de twee coaches die met jou aan de slag gaan tijdens de CHRO Reflection Circle, hieronder graag aan je voor.

Leiderschapscoach

"Leiders leren al doende, maar zonder reflectie is effectief leren niet mogelijk."

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Hans van Essen. Meer dan 30 jaar actief binnen het vak van Human Resources. Mijn aandachtsgebieden in de loop der jaren zijn: executive search, leadership development, cultuurprogramma's, change, career crafting, assessment centers, advies, training en coaching. Altijd heb ik mijn werk als senior consultant gecombineerd met management verantwoordelijkheid door leiding te geven aan teams en organisaties. In de loop der jaren heb ik een brede kennis van zowel bedrijfsprocessen als psychologische aspecten opgebouwd. Deze kennis combineer ik dagelijks in mijn werk.

Ik krijg enorm veel energie, om op een inspirerende en verbindende manier, mensen zelf actief aan het denken te zetten. Hierdoor leiden de interventies snel tot resultaten. In mijn feedback ben ik open, duidelijk en to the point. Ik gebruik veel verschillende technieken en modellen maar altijd op een praktische manier waardoor een en ander direct in de praktijk is toe te passen. 

Ik kijk er naar uit om samen met je aan de slag te gaan!

Meer over Hans
044_bymarjo_Quaestus_Hans_131020_0040

Hans van Essen

Managing Partner Quaestus

Leiderschapscoach

"Leiders leren met vallen en opstaan"

Leuk om kennis te maken, mijn naam is Heleen Prakke. Ook ik werk al meer dan 30 jaar in het vakgebied van Human Resources. Ik ben jarenlang HR Directeur geweest en heb mij daarna gespecialiseerd in Talent Management Solutions en Leiderschapsontwikkeling.

De afgelopen jaren ben ik voor het grootste deel actief als executive coach en trainer. Ik focus daarin vooral op gedragsstijlen, denkstijlen en drijfveren. Hiermee help ik individuen en teams om het eigen gedrag maar vooral ook het gedrag van de ander te duiden en te begrijpen en daarmee het samenwerken met anderen veel leuker en succesvoller te maken.

Leren en groeien doe je het meest door tegen iets (meestal jezelf) aan te lopen en daar over te reflecteren. Ik vind het mooi om iemand daarbij te helpen. Ik doe dat door te luisteren, vragen te stellen en scherp te zijn. Altijd met humor omdat het enorm relativerend werkt als je een beetje kan lachen om jezelf en de situatie en dan ontspannen kan bedenken hoe het ook anders zou kunnen.

Ik word er blij van als ik iemand kan helpen het mooiste en meeste uit zichzelf te halen. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten!

Meer over Heleen
Heleen prakke

Heleen Prakke

Associate partner Quaestus

Praktische informatie

  • Startdatum: in overleg
  • Duur: de eerste sessie is van 09:00 tot 17:00. De tweede en derde sessies zijn 24-uur sessies (van 16:00 tot 16:00). 
  • Groep: de groep bestaat uit 6-8 deelnemers met twee coaches (moderators).
  • Locatie: de drie sessies vinden plaats op een inspirerende locatie met overnachting. Details hierover volgen later.
  • Kosten: de kosten voor de CHRO Reflection Circle (3 sessies) bedragen € 5.000,- exclusief overnachtingen. 

Q-Network for life!

Na succesvolle afronding van de CHRO Reflection Circle, treed je automatisch toe tot een exclusieve community: het Q network for life. Het afronden van een Quaestus programma voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met peers die gedurende de gezamenlijk afgelegde reis uitgegroeid zijn tot vrienden. Maak van de gelegenheid gebruik elkaar ook na het afsluiten van deze reis te blijven ontmoeten om samen verder te reflecteren, elkaar te inspireren en van elkaar te leren in een secure base omgeving die innovatie en verdere groei faciliteert.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Sytske Wierda, Leadership Consultant Quaestus

Heb je interesse of wil je advies? We helpen je graag verder in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Via onderstaande button kun je een afspraak inplannen. Wil je direct een van onze consultants spreken? Neem dan contact met ons op via 073 615 4700

 

 

Sytske Wierda

Leadership Consultant

Spreek een consultant

Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.